Παιδικό τμήμα

Το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης μας είναι κατάλληλα διαμορφωμένο και προσεγμένο με ιδιαίτερη φροντίδα τόσο για να είναι ελκυστικό στα παιδιά όσο και για να καλύπτει τις ανάγκες των μικρών μας φίλων αλλά και των εφήβων. Αποτελείται από 2.000 περίπου τίτλους βιβλίων. Τα τεκμήρια της συλλογής αυτής ακολουθούν τις οδηγίες που εμπεριέχονται στην πολιτική διαχείρισης του υλικού της Βιβλιοθήκης. Η λειτουργία του παιδικού τμήματος αποτελεί καίριο στόχο της Βιβλιοθήκης καθώς αποτελεί τον βασικό μοχλό διαμόρφωσης μελλοντικών αναγνωστών.

Οι τίτλοι της παιδικής / εφηβικής συλλογής αφορούν σε παιδιά ηλικίας από 0-16 ετών και περιλαμβάνουν πληροφοριακό υλικό (εγκυκλοπαίδειες και λεξικά), εικονογραφημένες ιστορίες, παραμύθια, κόμικς, διηγήματα και μυθιστορήματα ελληνικά και ξένα, εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά βοηθήματα, παιδική ποίηση, cd-rom, dvd, βιντεοκασέτες κ.ά. Μικρό τμήμα της συλλογής αποτελούν τα ξενόγλωσσα βιβλία, κυρίως αγγλικά. Μεγάλο μέρος του υλικού αυτού προέρχεται από δωρεές κατοίκων του νομού. Ο χώρος του παιδικού τμήματος διαθέτει και ειδικό αναγνωστήριο για παιδιά και εφήβους.

Το υλικό του παιδικού τμήματος διαχειρίζεται πλέον ηλεκτρονικά. Η συλλογή εμπλουτίζεται με βάση τα ενδιαφέροντα των μικρών μας αναγνωστών, τις προτάσεις τους και τις μαθησιακές ανάγκες τους. Το παιδικό τμήμα παραμένει αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον και ζωντανό κομμάτι της βιβλιοθήκης μας.