«Συνάντηση μελών Λέσχης Ανάγνωσης της Δ.Κ.Β. Καρπενησίου»

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα  18:30  θα συναντηθούν τα μέλη της Λέσχης  Ανάγνωσης  της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου στο  αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης . Η Μαρία Παναγιωτοπούλου , μέλος της λέσχης ανάγνωσης, θα παρουσιάσει το βιβλίο του  Τομ Γουλφ , «Ένας άντρας με τα όλα του».

Περιγραφή του βιβλίου «Ένας άντρας με τα όλα του»

Ο χώρος αυτού του μυθιστορήματος είναι η Ατλάντα της Τζόρτζια, μια φυλετικά ανομοιογενής πόλη γεμάτη νεόπλουτους και πανούργους πολιτικούς.
Πρωταγωνιστής ο Τσαρλς Κρόκερ, παλιός αστέρας του ράγκμπι και σήμερα μεσόκοπος μεγιστάνας του επιχειρηματικού κόσμου της Aτλάντα, που έχει μια φυτεία 116.000 στρεμμάτων για να κυνηγάει ορτύκια, μια νεαρή και απαιτητική δεύτερη σύζυγο κι ένα μισοάδειο συγκρότημα γραφείων με αβάσταχτο φορτίο από χρέη.
Συμπρωταγωνιστούν: ένας νεαρός ιδεαλιστής που χάνει τη δουλειά του και βρίσκεται στη δίνη του αμερικάνικου νομικού συστήματος, ένας μαύρος αθλητής από τις φτωχογειτονιές που βρέθηκε στην κορυφή της δόξας και κατηγορείται για το βιασμό της κόρης ενός στυλοβάτη του λευκού κατεστημένου, ένας φιλόδοξος μαύρος δικηγόρος που αναλαμβάνει να διατηρήσει τις λεπτές φυλετικές ισορροπίες της πόλης, δίκτυα λαθρομεταναστών από την Ασία, η καθημερινή ζωή στις φυλακές, ένας φιλόσοφος, ο Επίκτητος, σκοτεινές κτηματομεσιτικές κοινοπραξίες και τραπεζικές μανούβρες, παραπεταμένες πρώτες σύζυγοι μεγαλοεπιχειρηματιών, ανελέητοι εμπορικοί ανταγωνισμοί, απλοί άνθρωποι χαμένοι μέσα σε όνειρα κι εφιάλτες.
Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη τοιχογραφία της Αμερικής στα τέλη του 20ού αιώνα, στην πιο άγρια, ασύλληπτη και πολυεπίπεδη μορφή της, δοσμένη με όλη τη ζωντάνια, το πνεύμα και την οξυδέρκεια του αδιαφιλονίκητου χρονικογράφου της, του Τομ Γουλφ.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Τομ Γουλφ, πρωτοπόρος αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον & Λι. Το 1957 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Γέιλ και στη συνέχεια ξεκίνησε μια δεκαετή καριέρα στο ρεπορτάζ. Το 1960, δουλεύοντας για την «Washington Post», κέρδισε το βραβείο καλύτερης ανταπόκρισης καλύπτοντας την ανατροπή του καθεστώτος στην Κούβα.
Πρωτοπόρος της «Νέας Δημοσιογραφίας» τη δεκαετία του ’60, συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα έντυπα. Έγραψε βιβλία που βασίζονται στη δημοσιογραφική έρευνα («The Electric Kool-Aid Acid Test», 1968, «The Right Stuff», 1979) αλλά και λογοτεχνικά. Το βιβλίο του «The Bonfire of the Vanities» («Στο βωμό της ματαιοδοξίας»), που αναφέρεται στη Νέα Υόρκη του χρήματος και στη δεκαετία του ?80, τον έκανε παγκοσμίως γνωστό.
Το 2010 το Εθνικό Ιδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ τον βράβευσε με το National Book Foundation?s Medal for Distinguished Contribution to American Letters.

(Πηγή:BiblioNet)