Eκδηλώσεις της βιβλιοθήκης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου – στα πλαίσια της δημιουργίας του «Μικρού Πανεπιστημίου» – το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το παράρτημα Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας και το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις :

1.Στις 21-2-2011 ομιλία του καθηγητή στο τμήμα Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θανάση Διαμαντόπουλου με θέμα Νεολαία : Θεσμοί και Πολιτικό Σύστημα.

2. Στις 28-4-2011 ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. ευάγγελου Χίνη με θέμα : ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ : Από το Chernobyl sth Fukushima.

3. Στις 11-5-2011 ομιλία του κ. Θανάση Τζιαμούρτα Επίκουρου Καθηγητή ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα:Διατροφή, ʼσκηση και Υγεία. (Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση ήταν και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ευρυτανίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου).

4. Στις 15-10-2011 παρουσίαση των βιβλίων «Τα πολύτιμα δώρα» και «Ο ανίσχυρος άγγελος» από το συγγραφέα τους κ. Μάνο Κοντολέων.

5. Από 22 Φεβρουαρίου 2012 έως 2 Μαρτίου 2012 φιλοξενήθηκε η «κινητή έκθεση – αφιέρωμα» στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από το ΥΠΠΟ και το ΕΚΕΒΙ και συνδιοργανώθηκε από τη Δ.Κ.Β. Καρπενησίου και τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία ν. Ευρυτανίας.

6. Στις 3-2-2012 παρουσιάστηκε το μουσικό πρόγραμμα «Με το λύχνο του άστρου».Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, ο βαρύτονος Σπύρος Σακκάς και ποιήματα απήγγειλε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Συνδιοργανωτές ήταν η Δ.Κ.Β. Καρπενησίου, τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία ν. Ευρυτανίας, ο Δήμος Καρπενησίου (Ο.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου.