«Συνάντηση μελών Λέσχης Ανάγνωσης της Δ.Κ.Β. Καρπενησίου»

Καρπενήσι  1 Απριλίου  2019

Δελτίο Τύπου

Η εξουσία του σκύλου Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα  18:30  θα συναντηθούν τα μέλη της Λέσχης  Ανάγνωσης  της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου στο  αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης. Η Καλλιόπη Κανακάκη, μέλος της λέσχης ανάγνωσης, θα παρουσιάσει το βιβλίο του Thomas Savage  με τίτλο «Η εξουσία του σκύλου».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Η εξουσία του σκύλου» σηματοδοτεί την επιστροφή μιας από τις πιο δυνατές και ξεχωριστές φωνές της λογοτεχνίας. Κεντρικοί ήρωες δυο αδέλφια – και μια γυναίκα και ένα αγόρι, μάνα και γιος, που η άφιξή τους στο ράντσο των δυο αδελφών κλονίζει μια ήδη εύθραυστη γαλήνη. Από την πρώτη εντυπωσιακή παράγραφο έως την τελευταία λέξη, η φωνή του Τόμας Σάβατζ -και το έντονο πάθος και η σκληρότητα των χαρακτήρων του- αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη του.
«Συναρπαστικό και γεμάτο ένταση… λογοτεχνία στις καλύτερες στιγμές της».
(Άννι Πρου)
«Ο Τόμας Σάβατζ είναι πραγματικά σημαντικός συγγραφέας… ένας αριστοτεχνικός μυθιστοριογράφος».
(Τζόναθαν Γιάρντλεϊ, Ουάσινγκτον Ποστ Μποοκ Γουόρλντ)
«»Η Εξουσία του Σκύλου» προσφέρει τόσο μεγάλη ευχαρίστηση στον αναγνώστη, ώστε θα του συγχωρεθεί αν δεν αντιληφθεί με την πρώτη ματιά πως το συγκεκριμένο μυθιστόρημα εμπεριέχει τα πιο σημαντικά θέματα – ανάμεσά τους, τη δυναμική της οικογένειας, τη διαφορετικότητα της αγάπης και το ήθος της αμερικάνικης Δύσης. Για να το θέσουμε πιο απλά, Η «Εξουσία του Σκύλου» είναι αριστούργημα».
(Λάρι Γουάτσον, συγγραφέας των «Μοντάνα 1948» και «Δικαιοσύνη»)

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

O Τόμας Σάβατζ γεννήθηκε το 1915 στο Σολτ Λέικ Σίτι. Η λογοτεχνική καριέρα του απλώνεται σε πέντε δεκαετίες και δεκατρία μυθιστορήματα, με πιο διακεκριμένο το «Η Εξουσία του Σκύλου» (1967), που ονομάστηκε «το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς» από την εφημερίδα «Σαν Φρανσίσκο Κρόνικλ». Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, «The Corner of Rife and Pacific», προτάθηκε για το PEN/Faulkner Award, κέρδισε το Pacific North-west Booksellers Association Award, και επιλέγει από το Publishers Weekly ως ένα από τα δεκαπέντε καλύτερα μυθιστορήματα του 1988.

(Πηγή:BiblioNet)